Fraktterminal | Express Delivery

Logistikföretag som tar ansvar

EDS, tidigare Express Delivery Sweden, är ett logistikföretag som ansvarar för hela kundens logistikkedja från beställning till slutleverans, genom tidseffektiva och kostnadseffektiva transporter. Oavsett uppdrag är vårt huvudfokus att alla transporter går smidigt, snabbt och säkert genom innovativa skräddarsydda lösningar.

Ett dedikerat logistikföretag i Sverige

EDS är ett logistikföretag i Sverige som grundades 2011 med ambitionen att vara det självklara valet när det kommer till expresstransport och dedikerad teknisk support längs hela leverantörskedjan. Idag är EDS ett logistikföretag med leverans i vårt DNA.

För oss är det mer än att bara transportera något från en punkt till en annan. Vi levererar en förstklassig service och förenklar logistik. EDS utmanar det gamla och ses som en innovationskraft i en konservativ bransch. Vi värderar våra kunder högt och vi har ett användarcentrerat förhållningssätt till problemlösning.

Vad innebär det att vara en logistikpartner?

Sedan start har EDS och utökat ett brett nätverk med världens ledande aktörer. Genom vårt expanderade nätverk kan vi enkelt skräddarsy alla typer av logistiklösningar för era företagstransporter. Vi tillhandahåller ett flertal tjänster, engångs- eller kontinuerligt, oavsett om ni är ute efter en kostnadseffektiv eller tidseffektiv leverans. Vi är en dedikerad logistikpartner som erbjuder hela logistikkedjan. 

Vid bokning tilldelas ni en personlig logistikagent som säkerställer leverans i tid – med förstklassig service från hämtning till slutleverans. För er säkerhet spårar vi alla försändelser via vårt centraliserade kontrolltorn som är tillgängligt 24/7, 365 dagar om året.

Fördelar att välja en 3PL — Tredjepartslogistik

EDS är ett logistikföretag som har specialiserat sig på logistik som en helhetslösning för andra företag. Så kallat 3PL eller tredjepartslogistik som det heter i Sverige. Vårt mål är att motverka minskad produktivitet när ni transporterar ert gods på ett tryggt och effektivt sätt.. 3PL anses idag vara ett av de mest effektiva lösningarna för optimering av logistikuppgifter. Fördelen med att välja ett tredjepartslogistikföretag är att ni betalar bara för det som ska nyttjas. På så vis blir det ett kostnadseffektivt alternativ och bidrar till att ni kan ägna mer tid på att utveckla er kärnverksamhet.

Varför ska man välja EDS som logistikföretag?

Under 2018 och 2019 nominerades EDS av DI Gasell till ett av de snabbast växande logistikföretag i Sverige.I samband med det  tog vi viktigt steg genom att bli IATA-certifierade och kunde därigenom erbjuda hela spektrat av express flygtransport inhouse. Idag arbetar vi på EDS med några av de största företagen inom svensk produktionsindustri och vi bistår även större transportföretag.

EDS är ett innovativt logistikföretag som utmanar traditionella transportföretag med kompletta, dedikerade logistiklösning. Vi finns tillgängliga för personlig support dygnet runt, året om.

7 Anledningar att välja EDS 

  1. vi har 99,5% leveranssäkerhet
  2. vi svarar i telefon och via mejl inom 2 minuter
  3. vi presenterar en logistiklösning inom 30 minuter
  4. vi presenterar flexibla lösningar till bästa tillgängliga pris
  5. vi är certifierade enligt ISO 14001 och ISO 9001
  6. vi är IATA-certifierade
  7. vi finns tillgängliga dygnet runt, året om.